Omgeving

Boerderij Slufterhoeve heeft een landelijke ligging in de Eierlandse polder van Texel. Rond de boerderij valt er genoeg te ontdekken. Bewonder het natuurschoon van de Slufter en de Muy, waai uit in de duinen of fiets door de oneindige polders. In de buurt vind je ook verschillende gezellige restaurants, dorpjes en andere bezienswaardigheden.

De Cocksdorp

De Cocksdorp is het dichtstbijzijnde dorp, met als pronkstuk de beroemde rode vuurtoren. Waag je aan de zeven verdiepingen tellende klim en je wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de Waddenzee en de Noordzee. Een andere mogelijkheid: eilandhoppen! Maak een overtocht met Rederij de Vriendschap voor een dagje Vlieland.

Eten en drinken

In de buurt van de Slufterhoeve vind je verschillende restaurants waar je terecht kunt voor een lekkere pannenkoek of uitgebreider diner. Zo zit het Sluftercafé op loopafstand van onze boerderij en is ook Restaurant Gusta dichtbij. Op warme zomerdagen is het ambachtelijke roomijs van ijsboerderij Labora ouderwets genieten.

Te doen

Een dagje eropuit? Onze persoonlijke tips verzameld! 

De Traanroeier

Een historische graanmolen in Oudeschild. Hier ontdek je hoe graan wordt verwerkt tot meel. Leuk weetje: ook het graan van onze boerderij wordt hier tot meel gemalen en verwerkt tot vers, Texels brood. 

Museum Kaap Skil

Dit bijzondere museum ademt verhalen en avonturen van vroeger. Neem een duik in de maritieme geschiedenis van Texel en leer over de VOC-tijd, de jutterij en de scheepvaart. Leuk voor jong en oud! 

De Oudheidkamer

Dit kleine museum in het centrum van Den Burg is gevestigd in één van de oudste huizen (1599) van Texel en laat precies zien hoe men ooit leefde op Texel. 

’t Walvisvaarders Huisje

Nog zo’n historisch pareltje: ’t Walvisvaarders Huisje in Den Hoorn. Hier woonden sinds 1729 walvisvaarders. Sinds die tijd is er maar weinig veranderd aan het interieur. 

Maritiem en Juttersmuseum Flora

In dit interactieve en educatieve familiemuseum kom je ogen tekort, zoveel is er te zien. Je vindt hier een verrassende collectie strandvondsten van meer dan tachtig jaar en leert alles over de jutterij. Ook de kids zullen zich hier goed vermaken met leuke speurtochten, spelletjes en een speeltuin. 

Spa Woolness

Écht tot rust kom je in wellnessoord Spa Woolness, op slechts een paar minuten afstand van de Slufterhoeve. Neem een duik in het zwembad, ontspan in de spa of geniet van één van de vele behandelingen. 

De Bonte Belevenis

Doen, beleven en ervaren: op landgoed De Bonte Belevenis kan het allemaal. De bonte Belevenis bestaat uit twee sfeervolle schuren met daarin een zeepmakerij, papierschepperij, kaarsenmakerij, distilleerderij, bakkerij en bierbrouwerij. Verschillende ambachtslieden laten zien hoe zij hun werk uitvoeren en natuurlijk kun je ook zelf aan de slag.